RSS

Rend Collective går på knock

01 Feb

Det är svårt att inte tycka om Rend Collective, för vad de än tar sig för så lyckas de för hur bra som helst. Att ett Nordirländskt kollektiv kan skapa musik med influenser från pop, folkpop, country och lovsång och kombinera banjos och ukuleles med fullt ös och lyckas med det, det är för mig smått overkligt.

För det låter kanske väldigt märkligt och spretigt, men är det något Rend Collective kan så är det att få folk att lyssna och ryckas med. Det är medryckande och full fart framåt och med ett sväng som konstant väntar runt hörnet.

På nya skivan ”Good News”, som ska ses som något positivt i strömmen av dåliga nyheter i dagens samhälle, så lyckas de så många gånger att man nästan tappar räkningen. Vi har redan hört deras ”Counting Every Blessing” och ”Rescuer” från skivan, men här finns mer att hämta. Försök att inte sitta still till ”True North”, känn glädjen i ”I Will Be Undignified” eller lyssna in de oväntade tongångarna (och dragspelen!) i ”Marching On”. 

När 2018 summeras är det högst troligt att någon låt från skivan finns med på listan över årets bästa…och varför inte lugna lovsången ”Yahweh” – ovanligt nedskalat för att vara Rend men likafullt hur bra som helst. En skiva du inte får missa!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/4PG55SpfyNgSvmXbpwkndg?si=sjZ4F1FmQP6WuqdiFUGwiQ

 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: