RSS

Lyssningsvärt med Ecke!

05 Apr

Det är alltid extra kul när det dyker ner en CD med en svensk artist i brevlådan, och ännu roligare när det är någon som man sedan tidigare inte känner till. Så var fallet med Ecke, vars skiva ”Ändliga Värld, Oändliga Himmel” dök upp från ingenstans.

Ganska direkt slår det mig att den här skivan inte är något hastverk. Det är genomarbetat. Seriöst. Känslan infinner sig direkt att det här är en musiker som vill något med sin musik, och både de lyssningsvärda texterna och de vackert inramande arrangemangen bara bekräftar den känslan.

Musikaliskt sett är det rätt så avskalat, tillbakalutat. På något sätt enkelt, men ändå med ett ständigt närvarande djup. Det är en sån där skiva som du kan luta dig tillbaka i en stol, blunda och bara lyssna till. Koppla av. Insupa budskapet i texterna. Båda texterna och arrangemangen är varierande, men för mig förmedlar skivan mycket hopp. Till och med när Ecke sjunger om en ung flicka som dör i låten ”Fri”, ett av mina personliga favoritspår på skivan, så är det hoppfullhet som förmedlas; ett hopp och en tro om ett liv efter detta. Glädjefullt, trots ett tungt tema. Me like.

Slutsatsen av Eckes ”Ändliga Värld, Oändliga Himmel” är….mycket, mycket bra. Det här vill jag ha mer av. Mer. Och mer. Jag hoppas Ecke når ut brett, för budskapet som förmedlas är något som fler måste få höra. Köp skivan, eller boka en konsert med honom i din kyrka. För det här är svensk, kristen pop när den är som allra bäst. Mycket bra!

Se videon till ”Ändliga Värld, Oändliga Himmel. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BUY3049zGU8

Ecke Bergmans hemsida: eckebergman.se

380558_Ecke

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på april 5, 2013 i 2013, Singer/songwriter, Svenskt

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: