RSS

Svensk musik med klass

18 Sep

Vanligtvis tipsar vi på Glowing Vibe om musik som finns tillgänglig på Spotify, men här gör vi ett undantag. För en tid sedan fick vi skickat till oss en skiva med Tobias Hedlund Ensemble, en för mig helt okänd konstallation, men som visar sig bevisa en sak; det finns mängder med talang ute i vårt avlånga land.

Tobias Hedlund har samlat ihop upp till 14 musiker, och tar med lyssnaren på en lång musikalisk resa genom jazz, folk och pop – allt med svenska texter. Det som framförallt slår mig som lyssnare är att det här inte är något hastverk. Såväl texter som musik är oerhört genomarbetat, och bevisar vilken talang dels som Tobias Hedlund besitter som låtskrivare men även övriga bandet som musiker.

Vackert, lyssningsvärt, proffsigt – epiteten för att beskriva skivan ”Se” är många. Titelspåret är en av mina personliga favoriter, liksom ”Vänd om”, nio minuter långa öppningsspåret ”Jorden sörjer” och ”Mandelträdet”. För den som gillar svensk musik – inte minst de som har en förkärlek för sådan i genrerna folk och jazz – ska absolut inte missa denna skiva. Rekommenderas!

Mer info om skivan och bandet:
www.tobiashedlund.se

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på september 18, 2012 i Jazz/folk, Pop, Svenskt, Vibes - ny musik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: